Na melyik lakás adásvételi szerződése tűnt el? Ahova Rogán Antal felugrott kávézni

POLITIKA
2016 november 22., 19:33
Rogán Antal november 8-án a parlamentben, kezében a táskával, amiről most azt állítja, hogy annál a BÁV-nál vette, ahol nem is árulnak táskákat. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Magyar Narancs megpróbálta kikérni az Aulich utca 3. szám alatti, harmadik emeleti lakás adásvételi szerződését. A lakás Rogán polgármestersége alatt, még 2011-ben került Fürstner József fogorvoshoz, tőle pedig az Index cikkéből híressé vált Kertész Balázs cégéhez.

Az Aulich utca 3.-ban látták már Rogán és Kertész mellett Habony Árpádot is, és ez a központi helyszíne az említett cikknek. Rogán azt mondta, csak kávézni ugrott fel ide. Vasárnap itt avattak korrupciós emléktáblát ellenzéki politikusok.

Az V. kerületi önkormányzat viszont azt közölte a lappal:

a kért szerződés az irattárban "nem található".

Az önkormányzat szerint ez a Földhivatalból beszerezhető. A Magyar Narancs szerint ez törvényesen nem történhetne meg - egy korábbi önkormányzati vagyonelem nem válhat csak úgy kámforrá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.