Trump bizarr New York Times-interjúja: mégis van köze az embernek a felmelegedéshez

Fordulatos interjút adott kedden a New York Timesnak Donald Trump. Miután hétfőn kiosztotta a fél médiaelitet, előbb találkozót beszélt meg a lappal, majd visszamondta azt, végül mégis találkoztak.

Az interjúban pedig mondott néhány dolgot, amelyek szöges ellentétei kampányszövegeinek.

Például a párizsi klímaegyezményről - a kampányban végig azt állította, hogy az emberi tevékenységnek semmi köze a globális felmelegedéshez, és kitartott amellett, hogy ha elnökké választják, felmondja az Egyesült Államok részvételét a megállapodásban.

Most viszont arról beszélt, az embereknek mégiscsak van közük a felmelegedéshez, és nyitottnak mondta magát a klímaegyezmény megvizsgálására is. "Nagyon közelről figyelem a dolgokat, nyitott vagyok ebben a kérdésben, úgy gondolom, hogy van kapcsolat az emberi tevékenység és az éghajlatváltozás között"- mondta Trump. De "meg kell vizsgálni, hogy ez az egyezmény mennyibe kerül az amerikai vállalatoknak és milyen következményekkel járhat az amerikai versenyképességre".

Kérdezték arról is, mi a viszonya az alt righttal - azt mondta, a rasszistáktól elhatárolódik, és nem akarja lelkesíteni őket. A Breitbart éléről igazolt Steve Bannont viszont megvédte, leendő főtanácsadója szerinte nem radikális.

Trump azt is hangoztatta, hogy ő szeretne lenni az a politikus, aki megteremti a békét Izrael és a palesztinok között.

"Nem akarom bántani Clintonékat" - mondta, vagyis nem indít vizsgálatot, nem akar pert Clinton ellen (erről is sok szó volt a kampányban).

Meglévő üzleti érdekeltségei és az elnöksége között nem lát ellentmondást, szerinte a törvény az ő oldalán áll. (NYT, MTI)