Szijjártó minisztériuma megerősítette, hogy összehozták Tarsolyt és Pharaont

bűnügy
2016 november 23., 16:00
comments 123

„Gaith [sic] Pharaon szabályos körülmények között, vízummal és tartózkodási engedéllyel volt Magyarországon, az országba történő belépése ellen egyik schengeni tagállam és az Interpol sem emelt kifogást. A KKM-nek és a Befektetési Ügynökségnek nem volt feladata az ő további ellenőrzése, és nem volt oka arra, hogy elzárkózzon a befektetési lehetőségek kiajánlásától”

– írta nekünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miután arról érdeklődtünk, milyen kapcsolatban volt a KKM Ghaith Pharaonnal, és mi alapján választották ki, hogy elvigyék a Quaestorral folytatott tárgyalásra.

A Magyar Narancs holnap megjelenő interjújából derült ki, hogy Ghaith Pharaon volt az az arab üzletember, akivel Szijjártó Péter minisztériuma összehozta Tarsoly Csaba csaló cégbirodalmát. Arról már a Quaestor-csoport bedőlése után is lehetett olvasni, hogy a bedőlés (2015. március 9.) előtti napokban Magyar Levente államtitkár személyesen mutogatta a Duna City fejlesztés helyszínét "arab befektetőknek".

Az viszont új információ, hogy a szóban forgó arab befektető nem más, mint Ghaith Pharaon, akit már akkor is körözött az Interpol. És ezek szerint nem csak Tarsoly Csaba állítja ezt, hiszen ezzel most megerősítette az információt a minisztérium is.

A KKM válaszában kitér arra is, hogy a minisztérium alatt működő Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) feladata, hogy magyarországi befektetési lehetőségeket ajánljon külföldi befektetőknek, szóval csak ebben a feladatkörben jártak el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt