Tegnap a Google egy csomó újságírót és professzort figyelmeztetett arra, hogy egy külföldi állam próbálja feltörni az emailjeiket

Amerikai újságírók, professzorok és diplomaták is vannak azok között, akiket a Google az elmúlt napokban figyelmeztetett: vigyázzanak, mert egy külföldi állam hekkerei próbálják feltörni az email-accountjukat.

A figyelmeztetést megkapta többek között a New York Times szerzője, a Nobel-díjas közgazdász Paul Krugman, a Stanford Egyetem professzora, egyben volt diplomata Michael McFaul, a GQ munkatársa, Keith Olbermann, a Politico és a Foreign Policy szerzője, Julia Ioffe, a New York Magazine riportere, Jonathan Chait és az Atlantic magazine szerzője, Jon Lovett is. Közülük sokan a Twitteren közzé is tették az üzenetet, amit a Google küldött nekik:

Bár a Google az értesítéseket az elmúlt 24 órában küldte ki, a cég azt mondja, nem feltétlenül friss támadási kísérletekre figyelmeztet: az üzeneteket gyakran direkt késleltetik, hogy a hekkerek ne szerezzenek tudomást az elhárítók forrásairól és módszereiről. Elképzelhető, hogy a jelszavak megszerzésére irányuló kísérletek annak a támadássorozatnak a részei, amely néhány órával Donald Trump elnökké választása után kezdődött, és amit a Volexity biztonsági cég orosz állami törési kísérletként azonosított. (Ars Technica)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.