Nagykőrös önkormányzata 4 milliót osztott ki vezetői között, mert munkahelyeket teremtettek

POLITIKA
2016 november 27., 14:50
comments 85

Az ATV és a néhány kisebb helyi lap is beszámolt róla, hogy Nagykőrös település önkormányzata négy havi jutalmat szavazott meg a város alpolgámesternek és polgármesterének, mert "munkahelyeket teremtettek".

A Nemzeti Befektetési Ügynökség honlapja szerint 300 munkahely jön létre a városban azzal, hogy a japán SIIX eletronikai cég 20 millió eurós beruházás részeként új gyártóegységet létesít a településen, és ebben nagy szerepe volt "a kormány és az önkormányzat elkötelezettségének". A japán kapcsolat nem új egyébként a városban: a szintén elektronikai eszközöket gyártó Sanshin korábban sokáig üzemeltetett gyárat Nagykőrösön.

A testület idei utolsó ülésén külön határozatot fogadott el, és elévülhetetlen érdemeik miatt Czira Szabolcs polgármesternek 2,1 millió forint, Körtvélyesi Attila alpolgármesternek 1,9 millió forint prémiumot szavazott meg.

Az indítvány szerint hiába próbálják jól behatárolható körök befeketíteni a város hírnevét, a városvezetés "kiemelkedő színvonalú" munkát végzett, és megérdemli a jutalmat. A legszebb részlet talán az, hogy Nagy Balázs önkormányzati képviselő azzal indokolta a jutalom megszavazását, hogy a városvezetők munkaköri leírásában nem szerepel a munkahelyteremtés.

A különleges premizálás gyakorlat Nagykőrösön: tavaly áprilisban is beszámoltunk róla, hogy 3 milliós juttatásban részesítette a testület a vezetőket, mert végezték a munkájukat. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.