A német állami tévé nem közvetíti a következő olimpiákat

Nem sikerült megegyeznie a jogokat birtokló amerikai Discoveryvel, így a következő olimpiákat – a játékok történetében először – nem közvetíti a német állami televízió, az ARD és a ZDF.

A társaság az olimpiai közvetítések kezdete óta az összes nyári és téli játékokról sugárzott, de a két év múlva esedékes pjongcsangi és a négy év múlva rendezendő tokiói játékokról biztosan nem fog – derült ki az ARD közvetítési jogaiért felelős vezető, Ulrich Wilhelm nyilatkozatából:

„A Discovery által kért ár sokkal magasabb annál, mint amit ki tudunk fizetni. Gazdaságilag ez az egyetlen helyes döntés, de természetesen ha az amerikaiak megváltoztatják a feltételeiket, az ajtónk nyitva áll előttük.”

Német médiaértesülés szerint a Discovery 150 millió eurót kért a következő két olimpia közvetítési jogaiért, az ARD viszont legfeljebb 100 milliót lett volna hajlandó adni érte.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly nyáron jelentette be, hogy egész Európára szóló megállapodást kötött az Eurosport anyavállalatával, a Discovery Communications-szel a 2018 és 2024 között sorra kerülő olimpiák európai televíziós és multiplatform közvetítési jogáról, amiért a cég 1,3 milliárd eurót fizetett.

A Eurosport be is jelentette, hogy a következő négy olimpia – egészen 2024-ig – az ő csatornáin lesz látható Németországban. (MTI)