Ezer ördög és pokol! A KDNP aljasul, övön alul támadva, páros lábbal szállt bele Orbánba!!!

képzavar
2016 november 28., 13:23
comments 174

Egek ura!

A KDNP-s Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára ma a Parlamentben – valószínűleg véletlenül – páros lábbal beleszállt a pártszövetsége vezetőjébe, Orbán Viktor miniszterelnökbe, amikor arról beszélt, hogy demokrata politikus diktátort nem éltethet.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án.
photo_camera Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén május 23-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A képviselőként felszólaló Rétvári ugyanis arról beszélt, hogy nem demokrata az, aki Fidel Castro kubai diktátorra és rendszerére nosztalgiával emlékszik, mert Castro óriási kegyetlenségeket követett el.

Úgy fogalmazott: demokrata politikus diktátort nem éltethet.

Szerinte az a politikus, aki Magyarországon nyilatkozik így, még inkább el kell, hogy gondolkodjon, hiszen senki nem mondhatja, nincs tudása arról, mit jelent kommunista diktatúrában élni. Példaként a DK-s Gréczy Zsoltot és a szocialista Horváth Csabát említette. (Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is csatlakozott, mint mondta, botrány, hogy „az MSZP budapesti vezetője”, Horváth Csaba is Fidel Castrót méltatja, mert „Che Guevara nem menő, Fidel Castro nem egy hős, hanem egy vérben tocsogó diktátor”.)

Rétvári a magyar kormány nagy barátait sértegeti

Úgy látszik, a KDNP nem követi a híreket, ugyanis egyrészt vége a politikai korrektségnek (azaz mindenki akkora bunkó lehet, amekkora csak akar), másrészt pedig az elmúlt évek fideszes trendjével megy szembe. Orbán Viktor ugyanis évek óta lelkesen dicséri a török, az orosz, a kazah vagy éppen az azerbajdzsáni diktátort, akik rendszeresen megsértik az emberi jogokat.

link Forrás

De ha Rétvárinak egyedül azzal lenne a baja, hogy Castro éppen egy kommunista diktátor volt, akkor szintén sikerült hátba döfnie a főnökét, hiszen Orbán 2011 nyarán a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásakor félrerakta a korábbi antikommunista, Tibet-párti retorikát, és olyan mondatokkal fogadta Ven Csia-paót, mintha egy régi Népszabadságot lapozott volna fel: „Azt kívánjuk Kínának, hogy folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedben. Mi magyarok megemeljük a kalapunkat az előtt a fantasztikus teljesítmény előtt, amellyel emberek százmillióit sikerült a jobb élet irányába vezetni és reményt adni számukra a jövőt illetően.”

Tehát ha Rétvári Bence ragaszkodik a mai megállapításához, akkor Orbán Viktor miniszterelnököt nem tartja demokratának.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.