Ezer ördög és pokol! A KDNP aljasul, övön alul támadva, páros lábbal szállt bele Orbánba!!!

képzavar
2016 november 28., 13:23
comments 183

Egek ura!

A KDNP-s Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára ma a Parlamentben – valószínűleg véletlenül – páros lábbal beleszállt a pártszövetsége vezetőjébe, Orbán Viktor miniszterelnökbe, amikor arról beszélt, hogy demokrata politikus diktátort nem éltethet.

photo_camera Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén május 23-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A képviselőként felszólaló Rétvári ugyanis arról beszélt, hogy nem demokrata az, aki Fidel Castro kubai diktátorra és rendszerére nosztalgiával emlékszik, mert Castro óriási kegyetlenségeket követett el.

Úgy fogalmazott: demokrata politikus diktátort nem éltethet.

Szerinte az a politikus, aki Magyarországon nyilatkozik így, még inkább el kell, hogy gondolkodjon, hiszen senki nem mondhatja, nincs tudása arról, mit jelent kommunista diktatúrában élni. Példaként a DK-s Gréczy Zsoltot és a szocialista Horváth Csabát említette. (Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is csatlakozott, mint mondta, botrány, hogy „az MSZP budapesti vezetője”, Horváth Csaba is Fidel Castrót méltatja, mert „Che Guevara nem menő, Fidel Castro nem egy hős, hanem egy vérben tocsogó diktátor”.)

Rétvári a magyar kormány nagy barátait sértegeti

Úgy látszik, a KDNP nem követi a híreket, ugyanis egyrészt vége a politikai korrektségnek (azaz mindenki akkora bunkó lehet, amekkora csak akar), másrészt pedig az elmúlt évek fideszes trendjével megy szembe. Orbán Viktor ugyanis évek óta lelkesen dicséri a török, az orosz, a kazah vagy éppen az azerbajdzsáni diktátort, akik rendszeresen megsértik az emberi jogokat.

De ha Rétvárinak egyedül azzal lenne a baja, hogy Castro éppen egy kommunista diktátor volt, akkor szintén sikerült hátba döfnie a főnökét, hiszen Orbán 2011 nyarán a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásakor félrerakta a korábbi antikommunista, Tibet-párti retorikát, és olyan mondatokkal fogadta Ven Csia-paót, mintha egy régi Népszabadságot lapozott volna fel: „Azt kívánjuk Kínának, hogy folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedben. Mi magyarok megemeljük a kalapunkat az előtt a fantasztikus teljesítmény előtt, amellyel emberek százmillióit sikerült a jobb élet irányába vezetni és reményt adni számukra a jövőt illetően.”

Tehát ha Rétvári Bence ragaszkodik a mai megállapításához, akkor Orbán Viktor miniszterelnököt nem tartja demokratának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt