Józsefváros: A lakók panaszkodtak a hajléktalanokra, ezért szerelték le az ülőkéket a Népszínház utcai villamosmegállókból

Nemrég több józsefvárosi villamosmegállóból is eltűntek az ülőkék, és egy támaszkodásra való fadarab váltotta fel őket.

Ilyen volt:

Fotó: Google Street View

Ilyen lett:

Fotó: 444.hu

Most az is kiderült, miért tűntek el: a 8. kerületi önkormányzat először azt válaszolta kérdésünkre, hogy a BKK távolította el az ülőkéket, aztán pontosított: a BKK az önkormányzat kérésére lépett akcióba, az önkormányzat pedig azért szólt, mert a lakók panaszkodtak a megállók állapotára.

„A Társak a Teleki Térért Egyesületről van szó, melynek tagjai mind a környéken élő józsefvárosiak – írta válaszában az önkormányzat. – Ők jelezték a környéken élők arra vonatkozó panaszát, hogy a szóban forgó villamosmegállóban az ülőkéket nem tudják rendeltetésszerűen használni, mert az ott kialakult életvitel-szerű tartózkodás és az azzal együtt megjelenő és állandósuló szeszesital-fogyasztás, valamint az ebből adódó bűz és mocsok élhetetlenné tette a megálló környékét. A civilek szerint a helyzet tarthatatlanná vált, ezért kérték az önkormányzattól, hogy jelezze a panaszukat az illetékesek felé megoldási javaslatot – akár az ülőke eltávolítását – kérve.”

Tehát az történt, hogy a hajléktalanoktól nem tudtak leülni a lakók a megállókban, így aztán elintézték, hogy inkább senki se tudjon leülni. Win-Win!