Józsefváros: A lakók panaszkodtak a hajléktalanokra, ezért szerelték le az ülőkéket a Népszínház utcai villamosmegállókból

közlekedés
2016 november 28., 14:46
comments 232

Nemrég több józsefvárosi villamosmegállóból is eltűntek az ülőkék, és egy támaszkodásra való fadarab váltotta fel őket.

Ilyen volt:

photo_camera Fotó: Google Street View

Ilyen lett:

photo_camera Fotó: 444.hu

Most az is kiderült, miért tűntek el: a 8. kerületi önkormányzat először azt válaszolta kérdésünkre, hogy a BKK távolította el az ülőkéket, aztán pontosított: a BKK az önkormányzat kérésére lépett akcióba, az önkormányzat pedig azért szólt, mert a lakók panaszkodtak a megállók állapotára.

„A Társak a Teleki Térért Egyesületről van szó, melynek tagjai mind a környéken élő józsefvárosiak – írta válaszában az önkormányzat. – Ők jelezték a környéken élők arra vonatkozó panaszát, hogy a szóban forgó villamosmegállóban az ülőkéket nem tudják rendeltetésszerűen használni, mert az ott kialakult életvitel-szerű tartózkodás és az azzal együtt megjelenő és állandósuló szeszesital-fogyasztás, valamint az ebből adódó bűz és mocsok élhetetlenné tette a megálló környékét. A civilek szerint a helyzet tarthatatlanná vált, ezért kérték az önkormányzattól, hogy jelezze a panaszukat az illetékesek felé megoldási javaslatot – akár az ülőke eltávolítását – kérve.”

Tehát az történt, hogy a hajléktalanoktól nem tudtak leülni a lakók a megállókban, így aztán elintézték, hogy inkább senki se tudjon leülni. Win-Win!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt