Egy 195 centis embert meg a kutyáját is be lehet takarni a Habony Művek legújabb nyomtatott napilapjával, a Riposttal

Most, hogy megszűnt a Napi Gazdaság, a Metropol és a Népszabadság, kormányközeli kezekbe került a TV2 és az Origo, a Mediaworks bekebelezte a Nemzeti Sportot és az összes megyei lapot, országos sugárzású kereskedelmi rádióból pedig még mutatóba sem maradt Magyarországon, épp itt volt az ideje, hogy valaki betöltse az elmúlt hónapokban a hazai médiapiacon keletkezett irdatlan űrt.

Az ott egy ember a papír alatt

És vajon ki tölthetne be egy ilyen irdatlan űrt hatékonyabban, mint a gátlások nélküli kormánypropaganda legnagyobb mestere?

Ismerkedjenek meg a Habony Művek legújabb napilapjával, a nyomtatott Riposttal, aminek ma jelent meg az első száma, és már első pillantásra látszik rajta, hogy ő a magyarországi nyomtatottsajtó-piac legeslegnagyobb darabja: konkrétan akkora, hogy

be lehet vele takarni egy egész embert. Nem is kicsit.

Sarkadi kolléga 195 centi, de a Ripost tetőtől talpig befedi, és még olvasnivaló is marad

Az új, nyomtatott Ripost nemcsak hatalmas, hanem az ingyenes, szintén Habony Művek-féle Lokált leszámítva a legolcsóbb napilap is: a Blikk 160, a Magyar Idők 180, a Magyar Nemzet 235, a Világgazdaság 370 forintba kerül, amihez képest a Ripost 129 forintos árával, ami a gyakorlatban 130-ra kerekül, egyérteléműen a legjobb ár/érték arányú napilap az országban. Senki más nem ad manapság ilyen kevés pénzért ilyen sok papírt és ekkora betűket.

Ekkora betűket máshol nem látsz

A nyomtatott Ripost emellett bátran szembemegy azokkal a nemzetközi trendekkel, amelyek mentén a nyomtatott lapok egyre zsugorodnak, elsősorban azért, hogy a villamoson, a metrón meg a taxik sofőrülésén kényelmesebben lehessen olvasni őket. És míg a hagyományok szerint a komoly újságok a nagyok (azért hívják őket broadsheetnek) a bulvárlapok meg kicsik (tabloid) a nyomtatott Ripost új műfajt teremtett, a boradsheet tabloidot, mert hogy méretre nagy ugyan, de ami benne van, az színtiszta bulvár.

Balra a nyomtatott Ripost, jobbra a versenytársak

A Ripostban a legnagyobb kedvencem a címlapi, analóg karácsony-visszaszámláló, ami szerint már csak 23 nap van hátra karácsonyig, illetve szintén a címlapon a nap idézete, ami Balzactól származik, és úgy hangzik, hogy

A világ legtekintélyesebb és legbiztosabb tőkéje a jövő.

Mindezt úgy, hogy a nyomtatott napilapok példányszáma Magyarországon stabilan, biztosan és a jelek szerint megállíthatatlanul csökken, úgyhogy egy nyomtatott lapba nyilván megéri belefeccölni az utolsó fillért is (lásd még: jövő).

Ja, és hogy mi van a nyomtatott Ripostban? Mondom, hatalmas betűk, kurva sok tinta. 129 forintért a hülyének is megéri. És ha véletlenül mégsem csökken tovább a rezsi, legalább lesz mivel takarózni.