Magnus Carlsen a sakkvilágbajnok

sport
2016 december 01., 06:32
comments 78
Magnus Carlsen (AFP PHOTO / Jewel SAMAD)
photo_camera Magnus Carlsen (AFP PHOTO / Jewel SAMAD)

Rájátszás után a címvédő norvég Magnus Carlsen lett a sakkvilágbajnok, miután a New York-i párosmérkőzés szerdai rapidjátszmáiban 3-1-re legyőzte kihívóját, az orosz Szergej Karjakint.

Carlsen az utolsó versenynapon ünnepelte 26. születésnapját.

A klasszikus időbeosztású tizenkét parti után döntetlen volt az állás. A nyolcadik játszmában Karjakin, a tizedikben Carlsen győzött, a másik tíz parti döntetlent hozott. Szerdán négy rapidjátszmára került sor 25-25 perc gondolkodási idővel és 10-10 másodperc többletidővel lépésenként.

A döntő - amelynek hivatalos szakkommentátora Polgár Judit volt - 1 millió eurós összdíjából Carlsen 550 ezer, Karjakin 450 ezer eurót kapott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.