Tasnádi László állítólag le akar mondani, annyira fáj neki, hogy Lázár szerint kínos, hogy kommunista ügynök volt, és hogy senki sem védte meg

2016 december 1., csütörtök 13:45
161

Rendészeti forrásokból úgy tudja az Index, hogy Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára már hetekkel ezelőtt egyértelműen jelezte a távozási szándékát Pintér Sándor belügyminiszternek, de azóta sem tudni, született-e döntés.

A lap szerint Tasnádi azután jelezte a lemondási szándékát, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy furcsa, kínos és kellemetlen az egykori kommunista ügynök előléptetése, és hogy ezzel a miniszterelnök is egyetértett, ráadásul Tasnádinak az is rosszul esett, hogy még a Fidesz rendészeti kérdésekkel foglalkozó politikusai sem álltak ki mellette.

Áder János köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendőr vezérőrnagyot a Sándor-palotában október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter látható. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI) Fotó: Bruzák Noémi

Áder János vízfanatikus köztársasági elnök éppen 1956 hatvanadik évfordulója alkalmából léptette elő a volt III/II-es operatív tisztet, akinek még Nagy Imre újratemetéséről is jelentettek ÁVH-s múltú ügynökök.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt