Tasnádi László állítólag le akar mondani, annyira fáj neki, hogy Lázár szerint kínos, hogy kommunista ügynök volt, és hogy senki sem védte meg

politika
2016 december 01., 13:45
comments 146

Rendészeti forrásokból úgy tudja az Index, hogy Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára már hetekkel ezelőtt egyértelműen jelezte a távozási szándékát Pintér Sándor belügyminiszternek, de azóta sem tudni, született-e döntés.

A lap szerint Tasnádi azután jelezte a lemondási szándékát, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy furcsa, kínos és kellemetlen az egykori kommunista ügynök előléptetése, és hogy ezzel a miniszterelnök is egyetértett, ráadásul Tasnádinak az is rosszul esett, hogy még a Fidesz rendészeti kérdésekkel foglalkozó politikusai sem álltak ki mellette.

Áder János köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendőr vezérőrnagyot a Sándor-palotában október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter látható. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)
photo_camera Áder János köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendőr vezérőrnagyot a Sándor-palotában október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter látható. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Áder János vízfanatikus köztársasági elnök éppen 1956 hatvanadik évfordulója alkalmából léptette elő a volt III/II-es operatív tisztet, akinek még Nagy Imre újratemetéséről is jelentettek ÁVH-s múltú ügynökök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.