Addig kereste az egyik focista videójátékát a lezuhant gép személyzete, hogy tankolni már nem maradt idejük

sport
2016 december 02., 07:27
comments 156

Húsz perc késéssel indult a bolíviai Santa Clarából a Chapecoense brazil focicsapatot szállító gép, így már nem ért el időben a cobijai reptérre, ahol tankolnia kellett volna az út folytatása előtt, írja a Daily Mail a csapat egyik otthon maradt játékosától szerzett exkluzív értesüléseire hivatkozva.

A tragédiában elhunyt játékosok koporsói a medellini San Vicente halottasházban 2016. december 1-én. AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA
photo_camera A tragédiában elhunyt játékosok koporsói a medellini San Vicente halottasházban 2016. december 1-én. AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA

Demerson Costa, a csapat sérült hátvédje a játékosok snapchat-csatornáján folyamatosan kapcsolatban volt barátaival. Mint mondta, a csapat technikai vezetője, Chincho Di Domenico a Santa Clara-i indulás előtt azt posztolta, hogy a gép személyzete húsz perce az egyik játékos videójátékát keresi, amit a meg nem nevezett játékos véletlenül a csomagjával együtt adott fel.

A késésnek tragikus következményei lettek. A rövidebb utakra tervezett British Aerospace 146-os típusú gépnek a terv szerint út közben tankolnia kellett volna a cobijai reptéren, de az addigra már bezárt. A gép elméletben elérhetett volna még Medellinbe, de a pilóták nem jelezték a reptér irányítóinak, hogy segítségre szorulnak, így nem kaptak szabad légifolyosót. Végül célállomásuk közelében, a Medellín környéki hegyekben zuhantak le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.