Monoszkóp-lámpát tervezett egy magyar designer

  Forgács Simon és a Mono Lamp. Fotó: Szemerey Bence  

Forgács Simon designer, vagy ahogy a levelében írja, tech geek a most harmincas éveit taposó generáció gyerekkori élményeit elevenítette fel, amikor megtervezte a Mono Lamp névre elkeresztelt designlámpát.

Most az Indiegogon gyűjt támogatókat, hogy ténylegesen meg tudja valósítani a projektet, és megindulhasson a gyártás.

A monoszkóp egy nagyjából 50 évvel ezelőtt kifejlesztett tesztjel volt, ami a 70-es, 80-as években, és a 90-es évek elején volt látható a tévében, jellemzően műsoridő előtt és után.    

  Fotó: Szemerey Bence  

Azoknak, aki még abban a korban születtek, amikor a tévé már háztartási alapfelszereltségnek, az internet viszont ismeretlen fogalomnak számított, a tesztadást jelző monoszkóp képe valószínűleg örökre a retinájába égett. Erre játszik rá a designer is, akit gyerekkorában teljesen megbabonázott az ábra.

Forgács azt is írta, már nagyon régóta próbált időt és energiát nyerni a projektre, végül egy évvel ezelőtt jött el a pillanat.

Az azóta eltelt időt a gyártók különböző gyártási technológiáival és alapanyagaival való kísérletezéssel, a 30 centis átmerőjű designlámpa tervezgetésével töltötte. Most egy hónapja van, hogy összegyűjtsön elég megrendelést a sokszorosításhoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.