Tökéletes képek a váci börtön elől, ahol kisbusz helyettesíti a viharban kidőlt kaput

2016 december 2., péntek 15:01
113

Az MTI fotósa, Mihádák Zoltán nekiindult Vácnak, miután a Blikk megírta, hogy csütörtök este a vihar kicsavarta a helyéről a váci fegyház kapuját.

Az igazi hír az volt, hogy a büntetés-végrehajtás - mielőtt a rabok megrészegültek volna a lehetőségtől - egy Dodge és egy Opel kisbusszal torlaszolta el a bejáratot, és a bevándorlás elleni küzdelemben megismert gyodát (gyorstelepítésű drótakadályt), valamint fegyveres őröket vezényelt a kapu hűlt helye elé.

  Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán

Kérdésünkre a Belügyminisztérium a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát jelölte meg illetékesnek az ügyben. Orosz Zoltán szóvivő válasza szerint urai a helyzetnek.

"Az orkánerejű szél megrongálta a Váci Fegyház és Börtön külső kapuját. A büntetés-végrehajtási intézet munkatársai a balesetveszélyt azonnal elhárították, a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai a megrongálódott elemeket eltávolították, valamint ezzel egyidejűleg a börtön megerősítette a kapu őrzését és az ilyen esetekre kialakított szakmai protokoll szerint a szükséges intézkedéseket megtette, illetve haladéktalanul megkezdték a kidöntött kapu műszaki helyreállítását. Az eset kapcsán a fogvatartás biztonsága nem sérült, a börtön zavartalan működése biztosított."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt