„Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki?” A világbajnokságon támadt Hosszúra a szövetségi kapitány

sport
2016 december 03., 09:42
comments 535

Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya csapattalálkozót hívott össze az úszó-vb kanadai helyszínén csütörtökön délután, hogy megvitassa a magyar edzőkkel és a versenyzőkkel a Magyar Úszó Szövetségben történteket, konkrétan Gyárfás Tamás szerdai lemondását az elnöki posztról.

Hargitay a találkozó után külön edzői megbeszélést is összehívott, amiről ezt mondta a Nemzeti Sportnak:

Az összejövetel edzői megbeszéléssel folytatódott, ezen Hosszú Katinka és Shane Tusup is részt vett. Elhangzott néhány kérdés, felvetés, amelyek alapján azt mondhatom, az álláspontok nem közeledtek. Kommunikációs blokk van közöttünk, elbeszélünk egymás mellett.

Sajnos konkrétumokig ezúttal sem juthattunk el, mert a beszélgetés közepén felálltak, és otthagytak minket.

(...) Az összes többi edzővel nagyon hasznos volt a megbeszélés, sok probléma előjött, sokat végig tudtunk beszélni, és megint kiderült, egyik sem olyan, amelyből elnöki lemondásnak kellett volna következnie. (...) én továbbra is úgy látom, a magyar úszósportot nem feszítik generális, drámai problémák.”

A résztvevők szerint azonban az edzői megbeszélésen Hargitay kemény szavakkal esett neki Hosszú Katinkának, aki egyébként csak azért volt az edzők között, hogy a férjének fordítsa a szövetségi kapitány szavait.

„Ez akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?"

A beszámolók szerint ilyeneket mondott Hargitay, és Hosszúék egy ideig tűrték ezt, majd felálltak és kimentek a megbeszélésről. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.