A telefonjával játszó forgalomirányító okozta a Bad Aibling-i vonatszerencsétlenséget

külföld
2016 december 05., 11:31
comments 93

2016 februárjában súlyos vonatbaleset történt Németországban, a dél-bajorországi Bad Aiblingnél. Két vonat ütközött frontálisan egymásba, 12 ember halt meg és 89-en sérültek meg életveszélyesen.

Sokáig a német hatóságok is csak találgattak, hogyan kerülhetett ugyanarra a sínre a két vonat, és miért nem szólt nekik senki időben, hogy teljes sebességgel robognak egymás felé.

Az ügy nyomozati adataiból később kiderült, hogy a forgalomirányító azért engedte ugyanarra a sínre a vonatokat, mert épp egy telefonos szerepjátékkal, a Dungeon Hunter 5-tel játszott.

Aerial view shows firefighters and emergency doctors working at the site of a train accident near Bad Aibling, southern Germany, on February 9, 2016..Two Meridian commuter trains operated by Transdev collided head-on near Bad Aibling, around 60 kilometres (40 miles) southeast of Munich, killing at least eight people and injuring around 100, police said. The cause of the accident was not immediately clear. / AFP PHOTO / dpa / Peter Kneffel / Germany OUT
photo_camera AFP PHOTO / dpa / Peter Kneffel / Germany OUT

A mulasztásáért a hétfői tárgyaláson 3 és fél év börtönre ítélte a bíróság.

Az ügyészség szerint a forgalomirányító figyelmét annyira elvonta a játék, hogy amikor már észrevette a hibát, és jelezni akart a mozdonyvezetőknek, rossz gombot nyomott meg, ezért a vészjel nem jutott el a vonatok vezetőihez. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.