Oroszország és Kína megvétózta, hogy tűzszünetet rendeljenek el Aleppóban

külföld
2016 december 05., 19:58
comments 59

Nem lesz hétnapos tűzszünet Aleppóban, mert az ENSZ Biztonsági Tanácsának két állandó tagja, Oroszország és Kína megvétózta Spanyolország, Egyiptom és Új-Zéland javaslatát. Oroszország hatodszor, Kína ötödször vétózott meg Szíriával kapcsolatos határozatot a BT-ben.

Oroszország szempontjai érthetők, ők fegyverekkel és bombázással is támogatják Bassár el-Aszad a várost ostromló hadseregét. És mert Aszad erői éppen nyerésre állnak, nem áll érdekükben a tűzszünet. Ezt az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov nyiltan is elismerte, amikor azt mondta, hogy a fegyvernyugvás lehetőséget nyújtana a lázadóknak soraik rendezésére.

Kína ellenszavazatának nincs ilyen közvetlen oka, a kínaiak általában szoktak együtt szavazni Oroszországgal, illetve általában ellenzik, hogy az ENSZ beavatkozzon fegyveres konfliktusokba. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.