Trócsányi szerint nem kell európai ügyészség, most is jól fel tudunk lépni a korrupcióval szemben

eu
2016 december 05., 13:54
comments 118

Nem szükségszerű az európai ügyészség felállítása, ugyanis jelenleg is megvannak azok a keretek, amelyeken belül fel lehet lépni a korrupcióval szemben – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután a holland kollégájával, Ard van der Steurrel tárgyalt Hágában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter (Fotó: Mohai Balázs / MTI)
photo_camera Trócsányi László igazságügyi miniszter (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Trócsányi a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy a kérdésben azonos állásponton voltak a holland miniszterrel, mert úgy vélik: most is vannak olyan intézmények, mint például az uniós ügyészségi együttműködési szervezet (Eurojust), amik eljárnak az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel szemben. Márpedig az európai ügyészi hivatal létrehozása ennek meggyengítésével járna, amit Hollandia nem tud elfogadni és ami Magyarországnak sem megfelelő – mondta.

(Hát az igaz, nagyobb kockázata lenne egy független európai ügyészségnek, mint ami most van itthon: egy friss felmérés szerint a magyarok úgy érzik, a korrupciós helyzet folyamatosan romlik.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.