Trócsányi szerint nem kell európai ügyészség, most is jól fel tudunk lépni a korrupcióval szemben

2016 december 5., hétfő 13:54
121

Nem szükségszerű az európai ügyészség felállítása, ugyanis jelenleg is megvannak azok a keretek, amelyeken belül fel lehet lépni a korrupcióval szemben – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután a holland kollégájával, Ard van der Steurrel tárgyalt Hágában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter (Fotó: Mohai Balázs / MTI) Fotó: Mohai Balázs

Trócsányi a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy a kérdésben azonos állásponton voltak a holland miniszterrel, mert úgy vélik: most is vannak olyan intézmények, mint például az uniós ügyészségi együttműködési szervezet (Eurojust), amik eljárnak az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel szemben. Márpedig az európai ügyészi hivatal létrehozása ennek meggyengítésével járna, amit Hollandia nem tud elfogadni és ami Magyarországnak sem megfelelő – mondta.

(Hát az igaz, nagyobb kockázata lenne egy független európai ügyészségnek, mint ami most van itthon: egy friss felmérés szerint a magyarok úgy érzik, a korrupciós helyzet folyamatosan romlik.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt