Többet költöttek bakelitre, mint digitális zenevásárlásra Angliában

ZENE
2016 december 07., 09:06

Az angol zeneeladási statisztikák szerint a

múlthéten többet költöttek a vásárlók bakelitlemezekre, mint digitális vásárlásokra. Most először fordul ilyen elő

Vinylekért 2,5 milió fontot hagytak a lemezboltokban, míg a streamer oldalaknak 2,1 milliót utaltak. Ilyen most először fordul elő a történelemben.

CITIZENSIDE/STEPHEN CHUNG
photo_camera CITIZENSIDE/STEPHEN CHUNG

A Guardiannek nyilatkozó szakmabeliek szerint értelemszerűen a karácsony tolta meg a bakelitek eladásait ilyen extrémen, de az elmúlt 12 hónap számai azt mutatják, hogy folyamatosan nő a kereslet a fizikai hanghordozók iránt. A bakelit visszajövetelét az is jól mutatja, hogy tavaly összesen 1,2 millió fontért vettek a britek lemezeket, ami kevesebb mint a múltheti bevétel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.