Trump azt állítja, hogy az elődeivel ellentétben nem kér napi titkosszolgálati összefoglalót, mert ő egy okos ember

2016 december 11., vasárnap 16:47
285

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének minden napja úgy kezdődött, hogy az emberei letettek elé egy friss, vastag titkosszolgálati összefoglalót arról, hogy mi a helyzet éppen a világban, hol mire kell figyelni. Pontosabban eddig indult így minden elnök napja. Trump ugyanis közölte, hogy ő ebből nem kér, és most a Fox Newsnak meg is indokolta, miért:

„I'm, like, a smart person.”

(Ez magyarul kb. úgy hangzik, hogy: „Én egy, izé, okos ember vagyok.” Azt, hogy Trump egy okos ember, egy hete éppen Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta, akit egyre több szál köt már Trump köreihez.)

Sajtótájékoztató Donald Trump és Barack Obama november 10-i tárgyalása után (Fotó: Jim Watson / AFP) Fotó: JIM WATSON

Trump azt is mondta, hogy neki nem kell mindennap ugyanazt ugyanazokkal a szavakkal elmondani minden egyes nap a következő 8 évben (merthogy máris két ciklusban gondolkodik). „Nekem ez nem kell” – mondta a megválasztott elnök, aki inkább heti összefoglalóban gondolkodik, illetve azt állítja, hogy ha bármi történik, a nagyon jó emberei egy percen belül utolérhetik. A napi összefoglalókat helyette az alelnöke, Mike Pence kapja majd meg.

Titkosszolgálati vezetők szerint különösen fontosak lehetnek a napi összefoglalók Trumpnak, hiszen ő az első elnök, akinek semmilyen politikai vagy katonai múltja nincsen. Trump, úgy látszik, nem ért egyet. (Atlantic)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt