Trump azt állítja, hogy az elődeivel ellentétben nem kér napi titkosszolgálati összefoglalót, mert ő egy okos ember

külföld
2016 december 11., 16:47

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének minden napja úgy kezdődött, hogy az emberei letettek elé egy friss, vastag titkosszolgálati összefoglalót arról, hogy mi a helyzet éppen a világban, hol mire kell figyelni. Pontosabban eddig indult így minden elnök napja. Trump ugyanis közölte, hogy ő ebből nem kér, és most a Fox Newsnak meg is indokolta, miért:

„I'm, like, a smart person.”

(Ez magyarul kb. úgy hangzik, hogy: „Én egy, izé, okos ember vagyok.” Azt, hogy Trump egy okos ember, egy hete éppen Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta, akit egyre több szál köt már Trump köreihez.)

Sajtótájékoztató Donald Trump és Barack Obama november 10-i tárgyalása után (Fotó: Jim Watson / AFP)
photo_camera Sajtótájékoztató Donald Trump és Barack Obama november 10-i tárgyalása után (Fotó: Jim Watson / AFP)

Trump azt is mondta, hogy neki nem kell mindennap ugyanazt ugyanazokkal a szavakkal elmondani minden egyes nap a következő 8 évben (merthogy máris két ciklusban gondolkodik). „Nekem ez nem kell” – mondta a megválasztott elnök, aki inkább heti összefoglalóban gondolkodik, illetve azt állítja, hogy ha bármi történik, a nagyon jó emberei egy percen belül utolérhetik. A napi összefoglalókat helyette az alelnöke, Mike Pence kapja majd meg.

Titkosszolgálati vezetők szerint különösen fontosak lehetnek a napi összefoglalók Trumpnak, hiszen ő az első elnök, akinek semmilyen politikai vagy katonai múltja nincsen. Trump, úgy látszik, nem ért egyet. (Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.