Orbán szerint Vona ahhoz is kevés, hogy fenyegesse őt

POLITIKA
2016 december 12., 14:40
comments 276
Budapest, 2016. december 12...Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. december 12-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes, mögötte Németh Szilárd és Halász János (j), a Fidesz frakcióvezetõ-helyettesei...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Budapest, 2016. december 12...Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. december 12-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes, mögötte Németh Szilárd és Halász János (j), a Fidesz frakcióvezetõ-helyettesei...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vona Gábor és Orbán Viktor hétfőn ismét nagy kedvvel ekézték egymást hétfőn parlamentben.

Ez már a sokadik felvonás, amiben a Jobbik elnöke láthatóan igyekszik nyílt párbajra hívni Orbánt, és kihívóként viselkedni vele szemben, miközben a miniszterelnök inkább kisebbítené a jobboldali kihívó politikai súlyát.

Vona most is arról beszélt, hogy Orbán gyáva, amikor a "sajtóhiénáit" és "Terry Blacket" küldi rá, ahelyett, hogy kiállna vitázni a legerősebb ellenzéki párt vezetőjével, ahogy férfihez illik.

A Jobbik elnöke arra is utalt, hogy Orbán pártján belül azt terjeszti, a Jobbik-vezér megfenyegette őt négyszemközti találkozója alkalmával, hogy a családját támadják majd. Ezt Vona határozottan visszautasította, mert ez nem az ő stílusa.

A miniszterelnök erre azzal kontrázott, hogy nincsenek ők ketten egy ligában, Vona még ahhoz sem elég férfi, hogy kivonja a kardját, mert

"fenyegetőzés ügyében csak annyit szeretnék mondani, hogy ember kell ahhoz."

A másik slágertéma a két pártvezér között a migráció volt. Vona folytatta azt a megkezdett vonalat, ami szerint a Fideszt csak a "szajré" hajtja, és rég megszüntette volna a letelepedési kötvényeket, ha valódi célja az alaptörvény bevándorlásellenes módosítása lett volna.

Orbán erre azzal reagált, hogy ez a vonat elment, a Jobbik erre már nem fog tudni felszállni. Szerinte a Jobbik pártpolitikai kérdéssé züllesztett egy kulcsfontosságú ügyet, innentől nincs miről tárgyalni. "Megbukott a vizsgán" - üzente Vonának, aki hiába jelentkezik pótvizsgára nála, "pótvizsga nincs."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.