Etikai eljárást követelnek a hálapénzellenes orvosok a felfüggesztett börtönre ítélt onkológus ellen

bűnügy
2016 december 13., 07:05
comments 123

Nyílt levélben követel etikai vizsgálatot a veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórház a héten jogerősen elítélt onkológusával szemben a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete és az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport.

photo_camera A nyílt levél, via 1001 orvos / Facebook

Mint írják, a betegeit csak előre kizsarolt hálapénz ellenében vizsgálni hajlandó orvos az egész orvostársadalommal szembeni bizalmat megingatta, ezért etikai vizsgálatot kell folytatni ellene. Szerintük ugyanis az, ha valóban kikényszerítette a hálapénzt, a Magyar Orvosi Kamara Etikai kódexével is ellentétes. Emiatt akár ki is zárhatnák az orvosi kamarából.

A hétfő éjszaka közzétett nyílt levelet reggel nyolc óráig már 130-nál is több orvos írta alá a Facebookon.

photo_camera Grafika: Tbg (via Kerner)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.