Éveken át feketén foglalkoztatott biztonsági őr védte a NAV-ot

2016 december 15., csütörtök 5:46
73

Pap Csaba a NAV Kresz Géza utcai épületének biztonsági őre azt állítja, hogy éveken át őrizte a hivatalt, de a munkáltatója nem fizetett utána járulékokat, így most nem tud nyugdíjba menni. Az őr nem közvetlenül a NAV foglalkoztatta, hanem egy, a NAV-val szerződésben álló őrző-védő cég valamelyik alvállalkozója.

„Időről időre megjelent egy férfi, aki hozta a papírokat, hogy mostantól melyik cégnek dolgozom. A munkám és a munkavégzés helye ugyanaz maradt. Ám mint kiderült, az egyik cég nem fizette be utánam a járulékokat és az adót. De erről nem tudtam, mert igazolásokat adtak.

Előfordult, hogy ellenőrzött az adóhivatal engem és a céget is, mégsem találtak semmit. Csak amikor tavaly eljöttem, derült ki, hogy nem fizettek utánam legalább 2 évig”

- panaszkodott a férfi a Blikknek.

Kereste a NAV-ot is, hogy mit tehet ilyen helyzetben, de ott azt mondták neki, hogy adótitok miatt nem adhatnak ki információt az őt foglalkoztató cégről.

A Blikk kereste a NAV-val szerződésben álló biztonsági céget, de ott nem válaszoltak a kérdéseikre, az az alvállalkozó cég, amelyik Pap Csabát foglalkoztatta, pedig már elérhetetlen. (Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt