Peti és a csokigyár: Hatvanba került a szíriai menekült-csokigyár

2016 december 19., hétfő 9:21
141

A Ghraoui Chocolate csokoládé-vállalat Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (j), Riad Naboulsi, a Kőröstej cégcsoport vezetője (j2), Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere (j3) és Nabil bin Halaf bin Asur, Szaúd-Arábia nagykövete (j4) a Kőröstej cégcsoport sajtüzemének új üzemrészében, Hajdúböszörményben 2013. szeptember 26-án. Ezen a napon adták át a 850 milliós beruházással elkészült új üzemrészt, ami 100 új munkahelyet teremt a városban (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI) Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A miniszter szerint a cég 7,6 milliárd forintos beruházással egy 12 ezer m2-es üzemet hoz létre. A tervek szerint 2017 novemberében az új gyár már elkezd termelni, a Hatvanban gyártott csokoládék 95 százalékát exportálják – mondta Szijjártó.

A szíriai cég most csak két üzletet működtet, mindkettőt Damaszkuszban, de volt egy boltjuk Aleppóban is, míg 2011-ben a háború miatt be nem kellett zárniuk. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt