Az ausztrál egyetem el akarta venni a 102 éves professzor irodáját, de ő harcolt, hogy ne küldjék nyugdíjba

külföld
2016 december 21., 20:44
comments 120

A 102 éves David Goodall messze Ausztrália legidősebb aktívan dolgozó kutatója. Munkája azonban veszélybe került, mikor augusztusban a nyugat-ausztráliai Edith Cowan Egyetem vezetése úgy döntött meg, hogy Goodall professzor a kora miatt nincs biztonságban az irodájában.

Azt mondták neki, hogy a biztonságára való tekintettel nem tudnak tovább helyet biztosítani az irodájának.

David Goodall az irodájában (ABC)
photo_camera David Goodall az irodájában (ABC)

Goodall azonban nem hagyta annyiban és elérte, hogy az egyetem egy másik irodát jelöljön ki a számára a kampuszon belül, ami közelebb esik a lakhelyéhez. Az egyetem szerint ezzel sok biztonsági probléma is megoldódik, a professzornak így ugyanis nem kell annyit sétálnia az irodájáig.

David Goodall egyébként ökológus, és 70 éves pályafutása során több mint 100 tanulmányt publikált. Egy ideje az Edith Cowan Egyetem fizetés nélküli kutatómunkatársaként dolgozik.

Az utóbbi hónapokban azonban egyre romlott a látása, emiatt fel kellett adnia hobbiját, a színészkedést is, mert nem tud elvezetni a próbákra.

Azt mondja, örül az új irodának, és igyekszik hozzájárulni az egyetemi tudományos munkához, amennyire a látása engedi. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.