Rogán levette a keresztvizet az európai liberalizmusról

2016 december 21., szerda 16:14
296

Oda kell figyelni az emberekre, és markánsabban kell kiállni az európai érdekekért - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Demokratának adott interjúban.

A miniszter egyetértett Orbánnal abban, hogy 2017 a lázadás éve lesz. Rogán a szigorúan őrzött II. kerületi lakóparkban, a Pasa Parkban lévő lakásából kirohanást intézett

„az elefánttornyokba zárkózó liberális politikai elitek ellen”.

Szerinte ugyanis a világban sok helyen fellázadtak a liberálisok ellen. Azt persze nem tudni, mit ért a miniszter elefánttornyok alatt, az ugyanis nem ugyanaz, mint az elefántcsonttorony.

Rogán azt mondta, hogy erről a lázadásról szólt az amerikai elnökválasztás és a Brexit is, ugyanis a politikai elit nem törődött azzal, hogy mit gondolnak az emberek a bevándorlásról, a gazdaságról, a nemzeti érdekek védelméről, és ez ütött vissza.

De Magyarország sajátos helyzetben van, mert régóta ellenzékben van Brüsszelben. Míg a magyar kormány az emberek megkérdezését hirdeti az unióban, addig Brüsszelben egy olyan elvont, ideológiai politizálás zajlik, amelynek semmi köze az Európai Néppárt értékeihez.

Reméljük, hogy a magyar kormány mindig az emberek megkérdezésének pártján áll, akkor végre az olimpiáról is megkérdezik majd az embereket!

„A régi liberális Európa csúfos bukásra ítéltetett” - fogalmazott Rogán, aki szerint ha Brüsszel továbbra is azt szajkózza, amit eddig, akkor az emberek szembefordulnak vele.

„2017-ben csak azok az európai kormányok maradhatnak hatalmon, amelyek meghallják az emberek szavát.”

A miniszter az interjúban beszélt arról is, hogy az alaptörvény-módosítás ügyében a Jobbik és az MSZP is félrevezette az embereket, szerinte a két párt semmiben sem különbözik egymástól. Az MSZP elnöke a népszavazás előtt még a kötelező kvóta elleni intézkedések megszavazását ígérte, a Jobbik pedig csak ürügyet keresett, hogy nemet mondhasson az alkotmánymódosításra, a letelepedési kötvények ellen ugyanis éveken át nem emelt kifogást. Ez egyébként így nem teljesen igaz.

Azzal összefüggésben, hogy a Jobbik Szentendrén nem indít önálló jelöltet az időközi választáson, a miniszter azt mondta: ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a hatalom mindennél fontosabb számukra.

„Ha a Jobbiknak az elvek fontosak lennének, sosem állnának össze Gyurcsány Ferenc pártjával és annak köreivel.”

Rogán kitért arra is, hogy értékelése szerint a Hír TV-nek már semmi köze a jobboldalhoz, a Jobbik mellett hosszú idő után Gyurcsány Ferenc is felbukkant ott, februártól pedig Kálmán Olga is odaigazol.

Rogán Antal a lapnak célként fogalmazta meg, hogy mindenkinek megérje dolgozni. Ehhez adócsökkentést tartott szükségesnek, jelezve: a személyi jövedelemadó több lépésben csökkent, azonban a munkáltatókat terhelő adókat is csökkenteni kell, hogy tudjanak bért emelni. Elmondta, hogy a kormány közel 600 ezer munkahelyet teremtett, és ma többen dolgoznak, mint a rendszerváltás óta bármikor.

A miniszter ugyanilyen fontosnak tartotta a népesség fogyásának megállítását. Ennek érdekében a bevándorlással szemben, a családok támogatása mellett foglalt állást.

Kérdezték arról is, hogy a kormány miért állt az RMDSZ mögé a romániai választáson. Válaszában úgy fogalmazott: nem az RMDSZ, hanem a magyar egység mellett álltak ki. A magyarság érdekeként hivatkozott arra, hogy legyenek magyar képviselők a bukaresti parlamentben, és a magyar kormány kötelességének tartotta, hogy a többségi akarat mellett álljon ki.

A Demokrata megkérdezte Rogánt a személye körüli botrányokról is, felhozták például a helikopterezést is, amivel kapcsolatban a miniszter arcon hazudta a Népszabadság újságíróját. De felhozhatták volna az V. kerületi ingatlaneladásokat, és rengeteg mást is. Rogán azt mondta,

„Egyszerű karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellenem, hiszen az ellenzék is tudja, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzása sikeres.”

Ennyi, le lehet szállni a miniszter úrról!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt