Mourinho egyelőre nem vállalna munkát Kínában, túl fiatalnak tartja magát ehhez

sport
2016 december 22., 07:46
comments 31

José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője túlságosan fiatalnak tartja magát ahhoz, hogy Kínában vállaljon munkát.

"A kínai futballban lévő pénz mindenkinek vonzó, de én továbbra is a sportág legmagasabb szintjén szeretnék dolgozni. Még csak 53 éves vagyok, túlságosan fiatal ahhoz, hogy olyan helyre szerződjek, mint Kína" - nyilatkozta Mourinho a Sky Sports televíziónak.

(Matt West / Backpage Images / DPPI)
photo_camera (Matt West / Backpage Images / DPPI)

A kínai klubok az elmúlt években többször is hatalmas összegekért szerződtettek külföldi játékosokat, edzőket. A legújabb kiszemelt a Chelsea középpályása, Oscar, akiért sajtóhírek szerint 52 millió fontot fizet a Sanghaj SIPG a londoni klubnak.

Mourinho elmondta, nem csak a jelenlegi szerződésének időtartamára, három évre tervez a Manchester Unitednél, de a klubvezetők még nem kínálták fel neki a hosszabbítás lehetőségét.

"Maximálisan támogatnak, és mindig éreztetik, hogy három évnél tovább is maradhatok. Imádom a munkámat a Manchester Unitednél, és a vezetők tudják, hogy ha letesznek elém egy új szerződést, biztosan aláírom. Nem lesz szükségem tanácsadókra, alá fogom írni, mert szeretek itt dolgozni" - fejtegette a portugál edző, akivel botrányosan szerepel a csapat.

A United a Premier League tabellájának hatodik helyén áll, 13 ponttal lemaradva a listavezető Chelsea mögött, legközelebb pedig hétfőn lép pályára a Sunderland ellen. (MTI/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.