Hosszú Katinka és Shane Tusup célja a magyar olimpiai terv megdöntése Los Angeles javára

sport
2016 december 26., 09:14
comments 522
Hosszú Katinka egy egy héttel ezelőtti győzelmét ünnepli még ezen a felvételen. MTI/EPA/Patrick B. Kraemer
photo_camera Hosszú Katinka egy egy héttel ezelőtti győzelmét ünnepli még ezen a felvételen. MTI/EPA/Patrick B. Kraemer

Mindannyiunk kedvenc orosz- és kormánybarát civil szervezete az MTI-hez fordult, hogy közöljék újabb fontos állásfoglalásukat a magyar közélet alakulásáról. A Honfoglalás 2000-et érdemes követni; ők voltak korábban azok, akik

Jó szokásunkhoz híven a szervezet közleményét hiánytalanul közöljük. Röviden összefoglalva: a szervezet továbbra is kitart amellett, hogy Hosszú Katalin és Shane Tusup nem viszik előre a magyar sport ügyét.

Azt írják, szép a rövidpályás vébén nyújtott teljesítmény, "igaz, az NB II színvonalú versenyen a sportág legjobbjai nem indultak", és ami még jobb,

a civilek szerint Hosszúék azért keltenek zavart a sportágban, mert a los angeles-i olimpia sikeréért dolgoznak, úgyhogy az se lenne baj, ha a jövőben amerikaiként versenyeznének.

"Hosszú Katinka remekül szerepelt a rövidpályás világbajnokságon, igaz, az NB II színvonalú versenyen a sportág legjobbjai nem indultak. Katinka a váltóban nem vállalta a magyar színek képviseletét (ezért a csapat kénytelen volt visszalépni), azt viszont bevallotta, hogy lelkiismeret furdalása van, mert társait cserbenhagyta, ám mégsem kért bocsánatot tőlük, a sportszerető emberektől.

Az úszósport felbolydult, a felheccelt versenyzők követeléseket fogalmaznak meg, az ügy mögött sokan Katinka amerikai férjét vélik felfedezni. Mr. Tusup jól tudja, ha zavart kelt a sportágban, s a jövő évi budapesti világbajnokságon gondok akadnak, akkor Los Angelesnek jelentősen megnőnek az esélyei a 2024-es Olimpia megrendezésére. Az agresszív amerikai politika most már a sporton keresztül is támadja Magyarországot, Európát.

Jó lenne, ha úszóink belátnák - és átlátnának a szitán - hogy a felfordulás nekik árthat a legjobban. Vágyuk, hogy magyar közönség előtt versenyezhessenek elúszhat, elmaradhat a siker, s vele együtt minden követelésük. A versenyzők működjenek együtt a szövetség vezetőivel, a budapesti VB sikere érdekében! Aki pedig erre nem hajlandó: elmehet például Amerikába, ott is versenyezhet magyar színekben - nem tartjuk vissza!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.