Követeljük a 2024-es olimpia megrendezésének jogát!

ÉLET
2016 december 29., 08:23
comments 289
photo_camera A paksi atomerőmű bővítése mellett tüntető honfoglalók 2014. márciusában. Fotó: 444

Néhány nap leforgása alatt második bombáját dobta le a méltán körberajongott, az orosz-magyar barátságot, és az Orbán-kormány sikerét mindennél többre tartó Honfoglalás 2000 egyesület. Ha esetleg valaki elfeledte volna, kikről van szó, őket többek közt onnan ismerjük, hogy

Ezúttal maradtak az olimpiai vonalon, de inkább az egységre hívták fel a figyelmet, és felszólították a nemzetközi olimpiai közösséget, hogy ne merészelje másnak adni a rendezés jogát, mint az országnak, ahol "csaknem készen vannak a létesítmények" és "szállodák nőnek ki a földből".

Azért egy bekezdés erejéig felhívják a figyelmet arra, hogy az amerikai lobbi nem csügged, a hitünk megroggyantására, a sikertelen úszó VB-re játszanak, de abból nem esznek.

Szokáshoz hűen az MTI-hez eljuttatott közleményt változatlan formában közöljük:

"Merjünk nagyok lenni. E szavakkal biztatta a magyarokat Széchenyi István. Rendezzünk Olimpiát 2024-ben, vágjunk bele. Ez jár nekünk, s a régiónak. Dübörög a gazdaság, van rá pénzünk, jogos az igényünk. Már csaknem készen vannak a létesítmények: úszóstadion, sportcsarnokok, futballpályák, épül a központi stadion, a Balaton, a Duna, a Tisza várja a vízi sportok versenyzőit. A nemzetközi sportszövetségek vezetői rendkívül elégedettek az előkészületekkel! Épül, szépül varázslatosan szép fővárosunk, szállodák nőnek ki a földből országszerte. Követeljük a 2024. évi játékok megrendezésének jogát!

Ám az ellendrukkerek sem tétlenkednek. El akarják venni hitünket, önbizalmunkat, zavart keltenek: államcsődöt emlegetnek, támadják állami és sportvezetőinket, heccelik a versenyzőket, az embereket, alkalmatlanságunkról beszélnek. Mélyütést akarnak bevinni, sikertelen úszó VB-re játszanak, Amerikának (Los Angelesnek) akarják megszerezni a játékokat. Átlátunk a szitán. Ne engedjük, hogy Amerika elvegye álmainkat! Hazánk turisták százezreinek keresett célpontja lesz, hozzák a pénzt, viszik hírnevünket, várjuk a világ ifjúságát! A nemzetnek szüksége van újabb és újabb sikerekre!

A Honfoglalás 2000 Egyesület kéri a hazaszerető, józanul gondolkodó embereket: nevezzék néven azokat, akik az ország érdekeivel nyíltan szembe fordulnak. Lépten-nyomon hangoztassuk: akarjuk az Olimpiát, merünk nagyok lenni!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.