Lázadás! Czinki Ferenc nem ír többé a Fejér Megyei Hírlapba

POLITIKA
2016 december 30., 16:13
comments 59

A Facebookon megjelentetett közleményében jelentette be Czinki Ferenc, a Fejér Megyei Hírlap rendszeres szerzője, tárcaírója, hogy többé nem publikál a lapban az Orbán Viktor karácsonyi interjújának meghekkelése után történtek miatt.

A lap december 24-i számában az Orbán Viktorral a Pannon Lapok valamennyi kiadványában aznap megjelenő interjú sorai közé egy ismeretlen el nem hangzott, gúnyos mondatokat csempészett. Emiatt, bár elmondásuk szerint semmi közük nem volt, nem is lehetett a történtekhez, a társaságot megvásárló Mediaworks kirúgta a lap vezetőit. Azokat, akiknek az előírások szerint csak le kellett hozniuk a készen kapott interjút.

Czinki szerint kirúgásuk "nyilvánvaló koncepciós eljárás", amelyben "a nemkivánatos szerkesztőktől, újságíróktól" szabadulnak meg a lapnál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.