Nicolas Madurót választották az év korruptjának

Nicolas Madurót, Venezuela országromboló elnökét választotta a Szervezett Bűnözés és Korrupció Év Emberének a neves oknyomozó újságíró szervezet, az OCCRP.

Maduro azzal érdemelte ki a nyolctagú zsűri elismerését, hogy szűk baráti körével és nejével együtt dollármilliókat sikerült kilopnia a világszinten is elismerésre méltó olajvagyona ellenére a teljes gazdasági összeomlás szélére sodródott országából. Neje két unokaöccsét novemberben bűnösnek találta egy New York-i esküdtszék. A vád szerint a testvérpár a venezuelai reptér elnöki hangárát használva csempészett volna 800 kiló kokaint az Egyesült Államokba.

Maduro kemény versenyben nyert, tömeggyilkosokat sikerült maga mögé utasítania. Az OCCRP szavazásán udvarhölgyeinek a saját kezűleg elkövetett gyilkosságaival dicsekvő, magát Hitlerhez hasonlító Rodrigo Dutertét, a saját lázadó polgárai ellen vegyifegyvert is bevető Bassár el-Aszadot és Vlagyimir Putyint választották. (Via OCCRP)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.