Egy hatéves gyerek kezében robbant fel a tűzijáték Vácon

baleset
2017 január 01., 07:07
comments 154

Az újévi hírekben mindig az elsők között van az, hogy előző éjjel hányan sérültek meg a pirotechnikai eszközök miatt, és hány helyen okoztak tüzet a rakéták. Nos, ez most sincsen másképp.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az M1-en elmondta, hogy éjjel 18 esetben indítottak eljárást a rendőrök pirotechnikai eszközök nem megfelelő használata miatt, és három helyen sérülés is történt.

Vácon egy családi ház udvarán egy hatéves kisfiú kezében robbant fel pirotechnikai eszköz, a gyermeket súlyos kézsérüléssel vitték kórházba.

A váci rendőrkapitányság itt kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezenkívül jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában halálos közúti baleset nem volt, de 32 sérüléssel végződött baleset történt, és összesen nyolc ember ellen intézkedtek ittas vezetés miatt.

Szilveszterezők tűzijátékot lőnek ki egy társasház ablakából Budapest belvárosában 2015. december 31-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
photo_camera Szilveszterezők tűzijátékot lőnek ki egy társasház ablakából Budapest belvárosában 2015. december 31-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Közben országszerte 30 helyen volt tűz pirotechnikai eszközök miatt. Hét esetben fenyők gyulladtak meg, a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykőn hat tuja égett. Négy helyen tető gyulladt meg, Dunakeszin és Budapesten erkélyen elhelyezett tárgyak égtek.

Vácon egy panellakás erkélyén keletkezett tűz. A lángok átterjedtek a lakás egyik szobájára, valamint a két felette lévő erkélyre is. A tűzoltók és a rendőrök hetven embert kísértek ki az épületből. A tűzoltás és az épület átszellőztetése után mindenki visszatérhetett a házba.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán két melléképület közé szorult nagytestű kutyát kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak.

Ezekben a tűzesetekben senki sem sérült meg.

A mentőket főleg alkoholfogyasztás miatt riasztották, 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül 52 kiskorú volt. 17 esetről érkezett bejelentés pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.