Meghalt a brit szakács, aki Szíriába ment az ISIS ellen harcolni

külföld
2017 január 02., 22:12
comments 183

A 20 éves, korábban szakácsként dolgozó brit Ryan Lock augusztusban utazott el otthonról. Barátainak és családjának azt mondta, Törökországba megy nyaralni, de igazából Szíriába ment, mert eldöntötte, hogy harcolni fog az ISIS ellen. Valódi célját csak egy augusztus 31-i üzenetben vallotta be a szeretteinek, de akkor már Szíriában volt. Azt mondta, hat hónapig szeretne harcolni, utána hazatér.

Lockot a Kurd Népvédelmi Egységek, azaz a YPG fogadta be, és a brit több harcban is részt vett a kurdok oldalán, bár korábban semmilyen katonai tapasztalata nem volt.

photo_camera Ryan Lock (Facebook)

December 21-én azonban egy az ISIS legfontosabb városa, Rakka elleni támadásban meghalt.

Családja és kurd harcostársai szerint épp két hónap múlva szándékozott hazatérni.

A YPG közleményt adott ki Lock haláláról, azt írták, értékes és jó katona volt, bátorságával példát mutatott a többi harcosnak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt