A Ford Mexikó helyett Michiganben épít gyárat

gazdaság
2017 január 03., 18:00
comments 59

A Ford vezetősége úgy döntött, nem építi meg a cég Mexikóba tervezett új gyárát. Helyette inkább az Egyesült Államokban, Michiganben építik meg az üzemet, és ezzel a 700 millió dolláros beruházással 700 új munkahelyet hoznak a vidékre.

A cég szerint ezzel a lépéssel akarják jelezni, hogy bizalmat szavaztak Donald Trump gazdaságpolitikájának, ami azon alapul, hogy az autógyártáshoz hasonló kékgalléros iparágak munkahelyeit az Egyesült Államokba vonzza. Mark Fields, a Ford vezérigazgatója azonban jelezte azt is, hogy a cég nem kötött semmiféle különmegállapodást Trumppal, maguktól döntöttek így.

A michigani Flat Rockban épülő gyárban hibrideket és önvezető autókat gyárt majd a Ford.

A cégnek egyébként valaha Michigan volt a legfontosabb gyárterülete, amikor még Detroit volt az amerikai autógyártás fellegvára. A cég központja ma is a mivhigani Dearbornban van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.