Pánik: lassabban csorognak a tao-pénzek Felcsútra, mint tavaly

2017 január 3., kedd 13:21
177

A tao-keret felét sem sikerült feltölteni január elejére Felcsúton a Figyelő szerint. Valami történhetett a magyar cégekkel, mert sokkal kevesebb pénz folyt be a miniszterelnök csapatához, mint tavaly. Márpedig ha nem javul a helyzet a Fejér megyei kis falu nem tudja megépíteni az új sportcsarnokát. Pedig a lap szerint nem indult olyan rosszul a decemberi pénzgyűjtés a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnál (FUNA), csakhogy aztán karácsony előtt mintha elapadtak volna a források. Idén az MLSZ 2,93 milliárd forintos keretet hagyott jóvá a Puskás Akadémiának, azaz ennyi pénznek kellett volna befolynia a tao-pénzekből, aminek az a lényege, hogy a felajánló cégek nem az államnak fizetik be az adott összeget, hanem felajánlhatják a a kedvenc sportszervezetüknek.

A Felcsút ebből a közel 3 milliárdos támogartásból akarta befejezni a megkezdett sportcsarnok és az ahhoz kapcsolódó tereprendezést, aminek része volt egy kerti tó is. De 57 millióból fűnyírókat, 23 millióból pedig labdákat is vettek volna.Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A Figyelő szerint a pénz nem gyűlik olyan ütemben, mint ahogy azt várni lehetett volna a miniszterelnök csapatánál. A Felcsút 2016-ban is december 8-án kapta meg az MLSZ jóváhagyó nyilatkozatát,

míg azonban 2015-ben 10 nap alatt sikerült feltölteni a keretet, most egyelőre a pénz fele sincs meg.Bár most is volt olyan nap, amikor majd 400 millió forintnyi támogatásigazolást állított ki a szövetség, a FUNA így is csak 1,3 milliárd forintnál tart. A lap megjegyzi, hogy ez még így is majdnem duplája annak, amennyit a támogatási listán második helyen álló Tállai Andráshoz kötődő Mezőkövesd összesen begyűjthet, ahonnan nemrég Pintér Attilát is elhozták edzőnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt