Közzétették az amerikai titkosszolgálati jelentést az elnökválasztás orosz befolyásolásáról

Közzétették azt a jelentést, amiről napok óta szó van: az amerikai titkosszolgálatok ebben foglalták össze Barack Obama számára, hogy mi bizonyítja azt, hogy Oroszország titkosszolgálati akció keretében próbált befolyást gyakorolni az amerikai elnökválasztásra. A jelentést teljes egészében bemutatták Donald Trumpnak is, akit nem győzött meg a dolog, politikai boszorkányüldözésről beszélt.

A nyilvánosság viszont egy erősen megrövidített változatot láthat csupán. A jelentés nyilvánosságra hozott változata ezért nem szolgál minden ponton egyértelmű bizonyítékokkal, ami hagy támadási felületet – persze, mivel titkosszolgálati jelentésről van szó, érthető, hogy nem akarják az összes érzékeny helyzetben lévő forrást leleplezni.

A jelentés kijelentő módban állapítja meg, hogy volt ilyen orosz akció, amivel Clinton hitelességén igyekeztek csorbát ejteni és Trump esélyeit megtolni, és azt is, hogy ezt személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el.

Itt is van:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.