Perelnek a megpiszkált Orbán-interjú miatt kirúgott szerkesztők

media
2017 január 06., 07:40
comments 61

A Fejér Megyei Hírlaptól kirúgott Hajnal Csilla felelős szerkesztő és Klecska Ernő lapszerkesztő már megtették a jogi lépéseket a Pannon Lapok Társasága elleni munkaügyi per elindításához. Ezen kívül hitelrontás miatt is perlik a kiadót.A Fejér Megyei Hírlap december 24-ei számának 5. oldala (Klikkre nagyobb lesz!)Mindkettejüket a karácsonykor meghekkel Orbán-interjú miatt rúgták ki, amit valaki a nyomdába küldés előtt átírt, és olyan mondatok kerültek a miniszterelnök szájába, hogy „... mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket”. Egy gyors vizsglat után öt szerkesztőt kirúgtak, de közvetlen felelőst azóta sem találták meg.

Az interjú manipulálása miatt az információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt már a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított. (Veszprémi Kukac)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.