Egy Irakból hazatért veterán követte el a floridai merényletet

külföld
2017 január 08., 08:22
comments 115

Egy iraki veteránt, a 26 éves Esteban Santiagót gyanúsítják azzal, hogy pénteken tüzet nyitott a járókelőkre egy floridai reptéren, Fort Lauderdale-ben, akik közül öten meghaltak, hatan pedig megsebesültek. A férfit akár halálra is ítélhetik

Esteban Santiago - Fotó: AFP/BROWARD SHERIFF'S OFFICE
photo_camera Esteban Santiago - Fotó: AFP/BROWARD SHERIFF'S OFFICE

Santiago elismerte, hogy ő hajtotta végre a támadást, azt azonban a hatóságok még nem derítették ki, miért ezt a célpontot választotta. Egyelőre a terrorizmust sem zárták ki. A merényletet a legálisan tartott, 9 milliméteres, félautomata fegyverével követte el.

Ugyanakkor azt is vizsgálják, hogy a támadásban közrejátszottak-e férfi mentális zavarai, mivel Santiagót nemrég az FBI is kivizsgálásra küldte, miután tavaly novemberben zavart állapotban jelent meg az egyik alaszkai irodájukban. Előtte augusztusban bocsátották el a nemzeti Gárdától a romló teljesítménye miatt. Az FBI irodájában arról beszélt, hogy hangokat hall, és azt képzelte, hogy a titkosszolgálat megfigyeli. A családja szerint azután jelentkeztek a férfi mentális problémái, hogy 2011-ben hazatért Irakból. (BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.