Végre megjelent egy olyan Nokia, amin nem kell többé a Windowszal kínlódni

Több évnyi szerencsétlenkedés után a Nokiákat gyártó HMD Global meghallgatta a felhasználók sirámait, és piacra dobta az első olyan készülékét, ami már nem a mindenre alkalmatlan Windowszal működik majd. A Nokia 6-on az Android 7.0 fut majd, és először Kínában kezdik el árulni. A cég közleménye szerint Kína egy stratégiailag fontos piac, mivel ott jelenleg 552 millió ember használ okostelefonokat, és ez a szám 2017-ben 593 millióra nőhet.

A hírt a Las Vegasban, a CES utolsó napján jelentették be. A lépés azért nagyon fontos, mert míg korábban a Nokia piacvezetőnek számított a mobiltelefonok piacán, nem igazán tudtak mit kezdeni azzal, hogy az emberek áttértek az okostelefonokra. Az iPhone-ok és az androidos telefonok simán lehagyták őket, és a Windows Phone-ok nehézkes kezelése miatt később sem tudták felvenni a versenyt. Most benne lehet a pakliban a nagy visszatérés. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.