Végre megjelent egy olyan Nokia, amin nem kell többé a Windowszal kínlódni

2017 január 8., vasárnap 12:21
354

Több évnyi szerencsétlenkedés után a Nokiákat gyártó HMD Global meghallgatta a felhasználók sirámait, és piacra dobta az első olyan készülékét, ami már nem a mindenre alkalmatlan Windowszal működik majd. A Nokia 6-on az Android 7.0 fut majd, és először Kínában kezdik el árulni. A cég közleménye szerint Kína egy stratégiailag fontos piac, mivel ott jelenleg 552 millió ember használ okostelefonokat, és ez a szám 2017-ben 593 millióra nőhet.

A hírt a Las Vegasban, a CES utolsó napján jelentették be. A lépés azért nagyon fontos, mert míg korábban a Nokia piacvezetőnek számított a mobiltelefonok piacán, nem igazán tudtak mit kezdeni azzal, hogy az emberek áttértek az okostelefonokra. Az iPhone-ok és az androidos telefonok simán lehagyták őket, és a Windows Phone-ok nehézkes kezelése miatt később sem tudták felvenni a versenyt. Most benne lehet a pakliban a nagy visszatérés. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt