Egy átlagos hétfő délután az MTI-ben: "Felmérés: az oroszok csaknem háromnegyede elégedett az életével"

idióta rekordok
2017 január 9., 16:52
comments 136

Olyan termelési riport jött ki a MTI-ben, hogy erre még 1972-ben is elégedetten csettintettek volna az elvtársak. Különösebb kommentár nélkül következzen a beszámoló:

"Moszkva, 2017. január 9., hétfő (MTI) - Az oroszok 73 százaléka elégedett az életével - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.

Egészében véve Oroszország lakossága a múlt év végén elkészített kutatás szerint nagyobb derűlátással tekintett a helyzetére és a jövőjére. A megkérdezettek alig több mint negyede közölte azt, hogy elégedetlen az életével.

Az ország helyzetét 56 százalék ítélte meg kedvezően, ami 10 százalékpontos növekedés 2015 végéhez képest. A tavalyelőtt mért 52-ről 42 százalékra csökkent azok aránya, akik szerint a (válság) neheze még hátravan. A válaszadók egynegyede szerint Oroszország most éli át a legnehezebb időszakát és ugyanennyien vannak, akik szerint az ország már túljutott mélyponton.

Sztyepan Lvov, a VCIOM szakértője szerint az oroszokat továbbra is aggasztja a gazdasági helyzet, ám kérdést már kevésbé közelítik meg érzelmi alapon, mint régebben. A tavaly szeptemberi parlamenti választások nyomán az emberek kedvezően viszonyulnak a "politikai stabilitás" megerősödéséhez."

A derűs hangulatú riport végét egy kicsit ugyan beárnyékolja, hogy az imperialista sajtó persze a kákán is csomót keres:

"A BBC orosz nyelvű szolgálata honlapján a felméréssel összefüggésben felidézte az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) egy hasonló témájú tanulmányát, amely arra a megállapításra jutott, hogy az oroszoknak csak a 32 százaléka elégedett, amiért főleg a gazdasági nehézségek okolhatók.

Noha az oroszok közhangulata 2016 második felében több felmérés szerint is javult, az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia évvégi felmérése szerint háromnegyedük úgy nyilatkozott, hogy ártott neki a válság."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt