„Hol élünk, a náci Németországban?” – reagált Trump a hírszerzési jelentésre, ami szerint kapcsolatban áll Oroszországgal

Donald Trump megválasztott amerikai elnök határozottan visszautasította azokat a vádakat, amik azokban a megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben állnak, amiket a Buzzfeed tett közzé.

„Semmi közöm Oroszországhoz. Se üzlet, se hitel, se semmi” – közölte Trump a Twitteren.

Szerinte Oroszország sosem próbált befolyást gyakorolni rá, és Trump azzal vádolta meg a hírszerzési ügynökségeket, hogy beiktatása előtt még egy utolsó támadást próbálnak ellene intézni ilyen hírek terjesztésével.

Így méltatlankodott: „Hol élünk, a náci Németországban?”

Trump szerint Oroszország is megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés totális kitaláció, teljesen nonszensz.

Reince Priebus, Trump leendő kabinetfőnöke, a Republikánus Párt jelenlegi elnöke az NBC-nek azt mondta: soha nem történt meg az az „obszcén mocsok”, amivel az előző nap közzétett, meg nem erősített hitelességű hírszerzési feljegyzésekben vádolják Trumpot. Mint mondta, felvetette Trumpnak az ügyet, és a megválasztott elnök szerint „totális mocsokról” van szó.

Fotó: Spencer Platt / Getty Images / AFP

A Penthouse férfimagazin közben felajánlotta: 1 millió dollárt ad az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) birtokában lévő felvételekért, amiken állítólag Donald Trump látható vagy hallható kompromittáló helyzetekben.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, Moszkvának nincsenek semmiféle kompromittáló anyagai sem Donald Trump megválasztott amerikai elnökről, sem volt választási ellenfeléről, Hillary Clinton volt külügyminiszterről. „Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével. Az ilyesmit ponyvaregénynek nevezik” – mondta Peszkov, aki szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök arra törekszik, hogy Oroszország, az orosz nép, valamint a globális béke, stabilitás és biztonság érdekeiben építse a partneri kapcsolatokat, és az effajta híresztelések terjesztői az orosz-amerikai kapcsolatoknak akarnak ártani, fenn akarják tartani a „boszorkányüldözés”, a „hisztéria” állapotát.

Trump néhány óra múlva tartja meg a megválasztása óta első sajtóértekezletét a New York-i Trump Towerben, ahol nyilvánvalóan az újságírók is felteszik majd neki az állítólagos hírszerzési jelentés állításaival kapcsolatos kérdéseiket. (MTI)