Le Pen azért támadja a centrista elnökjelöltet, mert angolul beszélt egy berlini konferencián

külföld
2017 január 11., 17:52
comments 120

A szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökjelöltje, Marine Le Pen Twitteren ment neki a szocialista kormány egykori gazdasági miniszterének, a független jelöltként induló Emmanuel Macronnak, mert egy németországi konferencián angol nyelven volt mersze felszólalni.

Macron elnökjelölt Berlinbe ment, hogy angolul beszéljen egy konferencián... szegény Franciaország!

– írta ki Le Pen, majd a párt alelnöke, Florian Philippot arról beszélt az AFP-nek, hogy Macron tette világosan megmutatja, hogy nem tiszteli a francia nyelvet és nem hisz Franciaországban.

link Forrás

Macron a berlini Humboldt Egyetem vendégeként arról beszélt, hogy megválasztása esetén mit tenne az európai biztonság erősítése és az euró érdekében.

A független jelölt amúgy egyre jobban szerepel a felmérések szerint, egy kedden megjelent közvélemény-kutatás szerint a saját mozgalmat indító jelölt folyamatosan zárkózik fel a Le Pen és a jobbközép Francois Fillon mögé. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.