Németh Szilárd elmondta, konkrétan kiket kell eltakarítani: TASZ, Helsinki, Transparency

2017 január 11., szerda 9:57
811

Az ATV-nek adott interjút Németh Szilárd Fidesz-alelnök, és kérdésre elmondta, egészen konkrétan kikre gondolt, amikor azt mondta, "ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani".

Nagy meglepetés nincs:

  • a TASZ-ra,
  • a Transparency International-re
  • és a Magyar Helsinki Bizottságra.

„Véleményem szerint ezek a civil szervezetek csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz, amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik be akarnak szólni a politikába. Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját, úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon” - mondta a műsorban Németh.

"Ezek a szervezetek létrehoztak egy párhuzamos világot, ahol ott vannak a tudósaik, jelentéseik, ezt egy milliárdos finanszírozza, és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg” - mondta.

A civil szervezetekre vonatkozó törvényjavaslat mintája az izraeli szabályozás lehet. Annak bevezetésekor Arthur Finkelstein segítette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök politikai kampányát, ő pedig Orbán Viktor tanácsadója is.