Hó borítja a budapesti utcákat!

A Duna vonalában és attól keletre országszerte több helyütt is folyamatosan havazik. Budapesten mindehhez -9, az ország keleti, délkeleti végein -10, a Mátrában -11 fok társul, vagyis magától ez a hó egyelőre nem fog elolvadni.

A Török utcában aktuálisan ez a helyzet, és a reggeli útvonalam többi részén is csak annyival volt ennél jobb, amennyivel nagyobb a forgalom. Amennyivel több havat felszedtek eddig a kocsik, mert a hókotrók, sószórók folyamatában nem szoktak hótlanítani. Én magam csak egy kotróval találkoztam, az felhúzott ékkel közlekedett.

Az előrejelzések szerint délre már az ország keleti részeire is megszűnik a havazás, ráadásul addigra az ország javában már fagypont feletti hőmérsékletek lesznek. Ez alól az észak-keleti országrész kivétel csupán.

A havazást hozó front átmeneti enyhülést hoz az elmúlt napok rendkívüli hidege után, a következő napokban még éjszaka is csak mínusz 5 fokig hűlhet vissza a levegő, napközben pedig akár +4 fok is lehet. Vasárnap aztán újra fagyosra fordul minden, aznapra már mínusz 13 fokkal riogat a meteorológia, a jövő hét szerdáig pedig folyamatos fagyot ígér.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.