Visszaállítja a kormány az idegenrendészeti őrizetet

2017 január 12., csütörtök 12:57
79

Lázár János az év első Kormányinfóján jelentette be, hogy a kormány vissza akarja állítani az idegenrendészeti őrizet intézményét. Ennek értelmében a menekültkérelme elbírálásáig senki sem mozoghatna szabadon az országban. Így nem hagyhatják el sem az országot, sem a tranzitzónákat. Ezt a miniszter a fokozott terrorveszéllyel indokolta. Elmondta, hogy már elkezdték az új rendszer kialakítását, Pintér Sándor intézkedik a részletek kidolgozásáról.

Az európai jog szerint a menekültügyi őrizetet csak kivételes esetben, az egyéni körülményeket gondosan mérlegelve lehet alkalmazni. A magyar állam tavaly is bukott pert amiatt, hogy 60 napra rács mögé zárt egy iráni  meleg menedékkérőt. Az egyik júliusi ítéletében a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a magyar állam ezzel megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményének a jogellenes fogva tartást tiltó cikkét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt