Még mindig nincs gyanúsítottja a Simonka-ügynek

bűnügy
2017 január 13., 11:20
comments 65

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tett fel írásbeli kérdést a Simonka-ügyről Polt Péter legfőbb ügyésznek, azzal kapcsolatban, hogy folyik-e nyomozás Simonka György rokonai, cégei ellen:

„Mint korábban jeleztem, sajtóhírekből tudható, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő érintettségével már nyomozást folytat. Kérem legfőbb ügyész urat, szíveskedjék tájékoztatni, miben áll ez az érintettség: van-e folyamatban büntetőeljárás olyan ügyben, ahol Simonka György testvére, unokatestvére, más rokona, vagy bármely olyan cég érintett, melynek Simonka György – akár csak részben – tulajdonosa, vagy tulajdonosa volt, és amennyiben igen, milyen bűncselekmény gyanújával folyik az eljárás.”

Simonka György fideszes képviselő (b) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. november 8-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Simonka György fideszes képviselő (b) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. november 8-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Polt Péter válasza:

„A sajtóhírekben említett nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség 1 . Nyom. 86/2016. számon folytatja, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt, azaz konkrét személlyel szemben még nem folyik büntetőeljárás. Az ügyről a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatás nem adható.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.