Újabb sokmilliárdos megbízást kapott "Mészáros Lőrinc" üzlettársa

A Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. építheti meg az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának két részét.

A 61 kilométeres út nettó 145,77 milliárd forintba fog kerülni, azaz kilométerenként 2,37 milliárd forintba. A megbízás sorsáról az Átlátszó írt, eszerint a tavaly május végén kiírt közbeszerzés eredményét január 14-én hirdették ki az uniós értesítőben, és e szerint

  • a 20,5 km-es I. útszakaszt 56,5 milliárd forintért a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. építi, és szintén ők a kivitelezői a 20,4 km hosszú III. útszakasznak is, nettó 45,2 milliárd forintért.
  • a 20,5 km-es II. útszakaszt 43,9 milliárd forintért az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. építi.

A Duna Aszfalt Kft. a kormány új kedvenc útépítő cége, 2017 januárjában már 153 milliárd forintnyi megbízásnál tartanak.

A Hódút Kft. pedig a Magyar Vakond Kft.-n keresztül Varga Károly tulajdonában van, alo a CLH Klímaszerviz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is "Mészáros Lőrinc" üzlettársa.