156 milliárd forintot mostak tisztára törvényesen a bűnözőknek fenntartott állami bankszámlán

2017 január 18., szerda 9:12
36

Azt írja a Világgazdaság, hogy péntektől megszűnik az állami stabilitás megtakarítási számla, amivel a 2014-es bevezetése óta a Blochamps Capital és a NAV adatai szerint tavaly év végéig 2141-en mosták tisztára legálisan a vagyonukat.

Számlát legalább 5 millió forinttal lehet nyitni 9 banknál, és csak állampapírt lehet tartani rajta. Végül összesen 155,6 milliárd forintot mostak így tisztára, ami a háztartásoknál lévő állampapír-állomány kb. 3,8 százaléka – írja a lap.

A Világgazdaság szerint az smsz helyett egy új konstrukciót indít el a kormány: egy magánszemély a 2016. június 30-ig szerzett jövedelmét 10 százalék személyi jövedelemadó és a megszerzés évétől számított önellenőrzési pótlék befizetésével fehérítheti ki, ha a pénz idén június 30-ig megérkezik egy, a NAV által megjelölt bankhoz, ami állítólag nem ad ki adatot az adóhatóságnak, viszont az ügyfél igazolást kap, hogy a jövedelme legális, és befizette az adókat utána. (VG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt