156 milliárd forintot mostak tisztára törvényesen a bűnözőknek fenntartott állami bankszámlán

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Azt írja a Világgazdaság, hogy péntektől megszűnik az állami stabilitás megtakarítási számla, amivel a 2014-es bevezetése óta a Blochamps Capital és a NAV adatai szerint tavaly év végéig 2141-en mosták tisztára legálisan a vagyonukat.

Számlát legalább 5 millió forinttal lehet nyitni 9 banknál, és csak állampapírt lehet tartani rajta. Végül összesen 155,6 milliárd forintot mostak így tisztára, ami a háztartásoknál lévő állampapír-állomány kb. 3,8 százaléka – írja a lap.

A Világgazdaság szerint az smsz helyett egy új konstrukciót indít el a kormány: egy magánszemély a 2016. június 30-ig szerzett jövedelmét 10 százalék személyi jövedelemadó és a megszerzés évétől számított önellenőrzési pótlék befizetésével fehérítheti ki, ha a pénz idén június 30-ig megérkezik egy, a NAV által megjelölt bankhoz, ami állítólag nem ad ki adatot az adóhatóságnak, viszont az ügyfél igazolást kap, hogy a jövedelme legális, és befizette az adókat utána. (VG)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.