8,5 milliárdot kereshettek Gerendaiék a Szigeten

PÉNZ
2017 január 18., 21:41
comments 60
Gerendai Károly a 2016-os Sziget kezdése előtt.
photo_camera Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetõ igazgatója az egy nappal a Sziget fesztivál kezdete elõtt tartott sajtóbejáráson, a budapesti Hajógyári-szigeten 2016. augusztus 9-én (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Pár napja jelent meg, hogy Gerendai Károly és társai eladták a Sziget Kft. többségét, egész pontosan a vállalat 70 százalékát egy amerikai befektetőnek, a Providence Equity Partnernek.

Az üzlet alapvetően csak a tulajdonosi jogokról szól, tehát a menedzsment marad a helyén, továbbra is a jól ismert arcok szervezik majd a hazai fesztiválokat, Balaton Soundtól Volt Fesztiválon át a Szigetig.

link Forrás

A Forbes írt most az üzlet hátteréről, és felelevenítik, hogy 2007-ben, amikor a vevő oldalon az Econet.hu, illetve az alá tartozó Est Media Group álltak, akkor a vételárat nagyjából 5 milliárd forintban állapították meg.

A most aláírt vételárról nem számoltak be a felek, de a lap utánaszámolt, és EBITDA alapon készült becsléseik szerint a teljes vállalat, a brand illetve az eszközök összértéke nagyjából 12 milliárd forintnak felel meg.

Ez alapján a gazdasági magazin úgy kalkulál, hogy az amerikaiak 8,5 milliárd forintnak megfelelő összeget utalhattak át a cég eddigi tulajdonosainak a 70 százalékért cserébe.

A menedzsmentjogok megtartása, és külföldi fesztiválszervezés kudarcai valamelyest mérsékelhette az árat, amit viszont kompenzálhatott a tény, hogy a Szigetnek itthon gyakorlatilag egyáltalán nincs konkurenciája. (Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.