8,5 milliárdot kereshettek Gerendaiék a Szigeten

2017 január 18., szerda 21:41
61
Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetõ igazgatója az egy nappal a Sziget fesztivál kezdete elõtt tartott sajtóbejáráson, a budapesti Hajógyári-szigeten 2016. augusztus 9-én (Fotó: Mohai Balázs / MTI) Fotó: Mohai Balázs

Pár napja jelent meg, hogy Gerendai Károly és társai eladták a Sziget Kft. többségét, egész pontosan a vállalat 70 százalékát egy amerikai befektetőnek, a Providence Equity Partnernek.

Az üzlet alapvetően csak a tulajdonosi jogokról szól, tehát a menedzsment marad a helyén, továbbra is a jól ismert arcok szervezik majd a hazai fesztiválokat, Balaton Soundtól Volt Fesztiválon át a Szigetig.


A Forbes írt most az üzlet hátteréről, és felelevenítik, hogy 2007-ben, amikor a vevő oldalon az Econet.hu, illetve az alá tartozó Est Media Group álltak, akkor a vételárat nagyjából 5 milliárd forintban állapították meg.

A most aláírt vételárról nem számoltak be a felek, de a lap utánaszámolt, és EBITDA alapon készült becsléseik szerint a teljes vállalat, a brand illetve az eszközök összértéke nagyjából 12 milliárd forintnak felel meg.

Ez alapján a gazdasági magazin úgy kalkulál, hogy az amerikaiak 8,5 milliárd forintnak megfelelő összeget utalhattak át a cég eddigi tulajdonosainak a 70 százalékért cserébe.

A menedzsmentjogok megtartása, és külföldi fesztiválszervezés kudarcai valamelyest mérsékelhette az árat, amit viszont kompenzálhatott a tény, hogy a Szigetnek itthon gyakorlatilag egyáltalán nincs konkurenciája. (Forbes)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt