Polt Péter legfőbb ügyész az orosz kollégájával tárgyalt Moszkvában

bűnügy
2017 január 18., 14:03
comments 111

A határon átnyúló bűnözés elleni harcról, a büntető igazságszolgáltatásról és a bűnüldöző szervek munkájának egyes területeken való összehangolásáról tárgyalt Polt Péter legfőbb ügyész Jurij Csajkával az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyészével Moszkvában – közölte az ügyészség.

A két ország legfőbb ügyésze január 12-én már 3. alkalommal írt alá együttműködési megállapodást. Először a 2009-2011, majd 2012-2013. évekre vonatkozólag tették ezt meg. Polt Péter legfőbb ügyész az orosz kollégája meghívására vett részt az orosz ügyészség megalapításának 295. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen Moszkvában.

Az ügyészség szerint a pozitív előzményekre tekintettel 2017-2018. évekre többek közt a két ország bűnüldöző szervei munkájának összehangolásával kapcsolatos célokat tűztek ki, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre és a pénzmosás elleni harcra. (De nem emiatt zárják be az állami pénzmosó bankszámlát.)

Megállapodtak abban is, hogy egyeztetnek a büntetőeljárás egyszerűsítésére irányuló jogi eszközökről és a büntetés-végrehajtással meg a korrupciós bűncselekményekből származó vagyon visszaszerzésével kapcsolatos kérdésekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.